Univerza v Ljubljani si želi ustvarjati okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo študentk in študentov ter zaposlenih. V zadnjem času so Univerzo v Ljubljani pretresla razkritja, ki nakazujejo, da je varstvu posameznikovega dostojanstva treba nameniti večjo pozornost. V ta namen organiziramo okroglo mizo, na kateri bomo obravnavali naslednje teme: kako prepoznati nasilje in spolno nadlegovanje; kako ga prijaviti; kakšne oblike podpore ponuditi osebam, ki so bile žrtve nadlegovanja; kako razvijati ničelno stopnjo strpnosti do nasilja, spolnega nadlegovanja; kako razvijati okolje, kjer bo spoštovano dostojanstvo in kjer se bodo udeleženke in udeleženci počutili varni ne glede na spol, spolno usmerjenost, identiteto, ekonomski status, veroizpoved, starost ali drugo osebno okoliščino.

Okroglo mizo bo vodila prof. dr. Darja Zaviršek, o pomembnosti ozaveščanja o nasilju ter o možnostih pravne in psihosocialne zaščite žrtve, pa bodo spregovorili:

  • prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani,
  • Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo,
  • Nesa Vrečer, predstavnica Rezistence,
  • Jasna Zakonjšek, Odvetniška pisarna Zakonjšek d.o.o.,
  • Dr. Jasna Podreka, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta.

Okrogla miza bo organizirana posebej za študente in za zaposlene.

ZAPOSLENI na fakulteti – 9. april ob 10:30

Za zaposlene na fakulteti bo okrogla miza potekala v petek, 9. aprila 2021, ob 10:30, prek Zoom povezave. Prijavite se lahko preko Sharepointa.

Več informacij na priponki.

ŠTUDENTI – 9. april ob 13:00

Za študente bo okrogla miza potekala v petek, 9. aprila 2021, ob 13:00, prek Zoom povezave. Prijavite se lahko preko portala POPR.

Več informacij na priponki.