Select Page

Julija se na Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo znova vrača poletna šola, tokrat pod imenom Poletna šola gradnje in okolja. Od 3. do 7. julija bomo v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za mlade pripravili številne zanimive aktivnosti, preko katerih bodo lahko spoznali praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezija in vodarstva. Glavne aktivnosti bodo potekale vsak dan med 9. in 14. uro.

Delavnice za mlade gradbenike, geodete in vodarje

Na letošnji poletni šoli bomo izvajali delavnice, na katerih bodo udeleženci lahko sestavljali različne konstrukcije in izvajali geodetske ter vodarske meritve. Med drugim bodo lahko pomagali pri gradnji da Vincijevega samonosnega lesenega mostu, izvajali geodetske meritve na klasičen način in s sprejemniki GNSS ter prisostvovali pri različnih eksperimentih v vodarskem laboratoriju.

Ekskurzija v Celje

V sklopu poletne šole se bodo udeleženci odpravili na ekskurzijo v Celje, na kateri se bodo morali spopasti z adrenalinskim izzivom, obiskali pa bodo tudi zanimive lokacije in si ogledali ustanovo z interaktivnimi prikazi.

Ostale zanimive aktivnosti

Zabavali se bomo tudi v prav posebni sobi pobega, se preizkusili v orientaciji in se ohladili v bazenu na kopališču Kolezija. Pozabili pa nismo niti na družabne igre – novost letošnje poletne šole je povečana »FGG jenga«, ob igranju katere bodo udeleženci preizkušali svojo spretnost in natančnost.

Prijave na poletno šolo so prek spletnega prijavnega sistema že odprte. Sprejemamo jih do zasedbe mest oziroma najkasneje do 21. junija 2023.

 Več informacij o poletni šoli je na voljo tudi tukaj.

DCIM100MEDIADJI_0297.JPG

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri