Delovna skupina AlpPlan vabi študente na poletno šolo z naslovom “Mountains of Opportunities/Gore priložnosti”, ki bo potekala od 01. do 04. 07. 2023 v Avignonu in okolici (departma Vaucluse, regija Provence-Alpes-Cote d’Azur v Franciji).

Poletno šolo organizira delovna skupina AlpPlan – alpsko omrežje s temo prostorskega načrtovanja. Delovna skupina deluje v okviru Akademije za prostorsko načrtovanje pri združenju Leibniz. Več informacij o omrežju je dostopnih na spletnem mestu https://www.arl-international.com/activities/alpplan-network. Tema poletne šole so izzivi trajnostnega prostorskega razvoja na obrobju gora oz. na območjih prehoda med večjimi urbanimi aglomeracijami in njihovimi goratimi “zaledji” v Alpah. V ospredju bo stanje prostora in načrtovanja med Avignonom in Mont Ventoux-jem ter izkušnje, ki bi lahko bile zanimive z vidika upravljanja prostora na območju Alp v prihodnje.

Poletna šola je namenjena mlajšim strokovnjakom, ki delujejo v upravnih ustanovah ali zasebnih načrtovalskih podjetjih, ter študentom s področij kot so prostorsko načrtovanje, geografija, krajinska ekologija, krajinsko načrtovanje, politične vede, varstvo narave.

Več informacij v priponki.

Skip to content