Vstop v novo študijsko leto je letos nekoliko drugačen. V luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa se je tradicionalni dogodek Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani preselil na splet. Dragi bruci in brucke, vabljeni, da največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji spoznate malce drugače – preko spletne strani www.pozdravbrucem.si in aplikacije, ki ju je za vas vzpostavila ekipa Študentskega sveta Univerze v Ljubljani.

Na tematsko razdeljenih zavihkih boste našli ključne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih. Izvedeli boste več o delovanju društev in študentskih svetov ter organizacij, na katere se lahko obrnete v času študija in se vanje tudi včlanite.

Prek videoposnetkov vas bodo nagovorili in izrazili dobrodošlico župan MOL, rektor, dekanje in dekani ter predsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani (ŠS UL). Na vsa vaša vprašanja bodo do konca oktobra preko klepetalnic, ki so vzpostavljene za vsako članico posebej, odgovarjali vaši starejši kolegi in kolegice. Vse ostale vsebine, ki jih bomo sproti dopolnjevali, pa vam bodo na voljo skozi celotno študijsko leto. Med drugim vam bodo z namenom lažjega prehoda na univerzitetni študij v obliki krajših video vsebin ves čas na voljo nasveti in uporabna znanja, značilna za vsako posamezno članico.

Želimo vam uspešen začetek študijske poti in dobrodošli!