Select Page

V četrtek, 20. junija 2019, je ekipa projekta »Renesansa stare dame«, sestavljena iz študentov treh fakultet Univerze v Ljubljani – Zdravstvene fakultete, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in Fakultete za arhitekturo, predstavila rezultate svojega dela v prostorih podjetja VG5 v Ljubljani.

Projekt je potekal v okviru razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017–2020« in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Osnovni namen projekta je bil izdelati usmeritve za celovito prenovo starejših objektov za namen podaljšanega bolnišničnega zdravljenja in spodbuditi zavedanje o pomenu multidisciplinarnega pristopa in sodelovanja različnih strokovnjakov, organizacij z družbenega področja in končnih uporabnikov pri izboru rešitev in zagotavljanju optimalnih pogojev za izvajanje te dejavnosti. Študenti so v okviru projekta opredelili potrebe uporabnikov objektov podaljšanega bolnišničnega zdravljenja in zaposlenih v negovalni bolnišnici UKC Ljubljana, ter na osnovi ugotovitev oblikovali osnutek idejnega načrta nove razporeditve prostorov in novih vsebin obstoječega objekta (sobe namenjene bolniškemu hotelu, paliativnemu oddelku, prostori namenjeni zaposlenim, duhovni oskrbi in poslovitvi od umrlega, trakt “tržnih” dejavnosti ipd.). Hkrati so oblikovali nabor predlogov rešitev za celovito prenovo izbranega objekta za namen podaljšanega bolnišničnega zdravljenja (energetska sanacija, prezračevanje, osvetlitev, materiali ipd.) in nabor možnih sonaravnih rešitev za doseganje optimalne funkcionalnosti in prilagoditve objekta uporabnikom (npr. ozelenitev objekta, zelene stene, senčenje prostorov, uporaba naravnih materialov ipd.).

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri