Select Page

Ali veš, da smo se včasih na morje v strnjenih kolonah vozili po dolgi ovinkasti cesti tudi več ur? Danes nam ta pot vzame le še dobro uro, vmes pa se peljemo po skoraj 100 metrov visokem viaduktu Črni Kal in se več kilometrov vozimo skozi tunele, ki so jih v skali naredili z eksplozijami dinamita!

Ali veš, da se je v zadnjih 600 letih v Jadranskem morju zgodilo 15 tsunamijev, vendar tsunami ne predstavlja resne grožnje? Njegova višina lahko ob katastrofalnih potresih na območju Jadranskega morja doseže ob Slovenski obali maksimalno višino do 50 cm.

Ali veš, da za izdelavo enih običajnih kavbojk porabimo 7.000 litrov vode, za izdelavo bombažne majice 1.500 litrov vode, in da vsak 8. človek na svetu nima dostopa do čiste vode, 46 % ljudi po svetu pa nima neposrednega priključka na vodovodno omrežje? 

Po izjemno zanimivi in uspešni Poletni šoli 2016, ljubljanska Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo (UL FGG) v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) tudi letos pripravlja še bolj raznolike, poučne ter zabavne aktivnosti za nadobudne udeležence: Poletna šola z naslovom »Okoljske meritve za kul odločitve« bo učence 8. in 9. razreda osnovne šole, pa tudi dijake srednjih šol, letos navdušila med 26. in 30. 6. 2017, na njej pa bo lahko sodelovalo 20 udeležencev. Si želite spoznati raznolik svet gradbeništva, geodezije in vodarstva ter bolje spoznati Slovenijo, poleg tega pa sklepati nova prijateljstva in se ob poučnih aktivnostih tudi zabavati? Vse to bo združila Poletna šola na UL FGG 2017!

Od delavnic do kopanja in izletov po Sloveniji

Voda, stavbe, mostovi, ceste … in še mnogo drugih stvari, s katerimi se srečujemo vsakodnevno in so nam praktično samoumevne, so del sveta gradbeništva, geodezije in vodarstva. Skozi najrazličnejše aktivnosti ter delavnice bodo udeleženci Poletne šole spoznali ta raznolik svet in se v marsičem preizkusili tudi sami: opravljali bodo terenske meritve, risali geodetski načrt, projektirali in zakoličili enostaven objekt, hkrati pa raziskovali tudi Slovenijo – ogledali si bodo Škocjanske jame, obiskali Planico, se odpravili na izlet na slovensko obalo, uživali v kopanju … Poletna šola se bo tudi letos zaključila s prijetnim druženjem na pikniku s starši.

 

Pomembne informacije

Po želji bo organizirano tudi spanje z zajtrkom in večerjo v Dijaškem domu Vič. Čas za prijavo na Poletno šolo je do torka, 13. junija 2017, na www.zotks.si/prijava-na-tabore. Ob prijavi je potrebno vplačati prispevek za udeležbo v višini 50,00 EUR (oziroma 150,00 EUR če bo udeleženec/ka spal/a v dijaškem domu, tj. skupaj s prenočiščem, zajtrki in večerjami).

Za dodatne informacije pišite na: tabori@zotks.si oz. poletnasola@fgg.uni-lj.si.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri