Select Page

V luči izzivov razvoja novih tehnologij in bodočih kadrov na področju geodezije smo Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani ter Geodetska uprava Republike Slovenije stopili skupaj ter pripravili zabavno raziskovalno gradivo za učence. Da bi uresničili svoje poslanstvo in zagotovili prihodnost geodetske panoge, smo v sklopu prihajajočega svetovnega in evropskega dneva geodetov in geoinformatikov, ki bo 21. marca 2024, skupaj z angleško ekipo Get Kids Into Survey pripravili dva zanimiva tematska posterja z vprašanji, da bi učencem pomagali razumeti, kdo so geodeti in s čim vse se ukvarjajo. Pobudnik ideje je doc. dr. Klemen Kregar, ki je zaslužen tudi za prevod posterjev in celotno izvedbo.

Na vsakem posterju so prikazani geodeti v različnih vlogah, poleg posterja pa je na voljo tudi kviz, s pomočjo katerega bodo lahko učenci na zabaven način podrobneje spoznali raznoliko delo geodetov. Skozi interaktivne naloge se bodo lahko izobraževali o različnih geoprostorskih procesih, se seznanili s področji geodezije in delovnimi mesti, spoznali mersko opremo in našli rešitve za geodetska vprašanja. Več informacij najdete tudi na spletni strani Get Kids Into Survey.

Na voljo imamo dve tematiki: POSTER Svet brez geodetov in POSTER Razvoj nepremičnin. Pripadajoča kviza pa lahko poiščete na tej povezavi (na sliki kliknite »Quizzes«). Skupaj z angleško ekipo Get Kids Into Survey smo razvili tudi maskoto kokoško Slavi, ki jo že lahko najdete na posterjih.

Ker si na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani ter na Geodetski upravi Republike Slovenije želimo, da bi bilo to gradivo dostopno vsem učencem, bomo posterje (kvizi so dostopni na spletu) poslali vsem matičnim šolam. Te pa bodo naše pakete posredovale tudi šolam podružnicam. Prav tako bomo, če bodo šole želele, organizirali brezplačni obisk geodeta, da na šoli izvede delavnico in predstavitev poklica ter tako učencem pobližje predstavi geodezijo.

V sklopu projekta Get Kids Into Survey za osnovnošolce smo prirpavili tudi nagradno igro.

 

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri