Select Page

V četrtek, 23. 6. 2022, je potekala podelitev doktorskih listin in priznanj za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani. Podelitev, na kateri se je zbralo 355 doktoric in doktorjev znanosti ter 12 prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela, je tokrat prvič potekala na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze v Ljubljani.

Med prejemniki doktorske listine je bilo 8 doktoric in doktorjev znanosti s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL, ki so doktorski študij zaključili v študijskem letu 2020/2021. Doktorsko listino sta prejela tudi sodelavca Katedre za geoinformatiko in katastre nepremičnin z Oddelka za geodezijo, in sicer dr. Urška Drešček in dr. Jernej Tekavec.

Dr. Urška Drešček je zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Konceptualni model za zagotavljanje kakovosti 3D-modelov stavb na temelju fotogrametričnega oblaka točk 15. marca 2021. Doktorsko raziskovalno delo na doktorskem študiju Grajeno okolje je izvajala pod mentorstvom izr. prof. dr. Anke Lisec in somentorstvom doc. dr. Mojce Kosmatin Fras.

Dr. Jernej Tekavec je zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom Model razvoja katastra nepremičnin v večnamenski 3D-kataster 19. aprila 2021. Doktorsko raziskovalno delo na doktorskem študiju Grajeno okolje je izvajal pod mentorskim vodstvom izr. prof. dr. Anke Lisec.

Na katedri pa smo imeli še eno promocijo, in sicer dr. Urške Kanjir z Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije za znanost in umetnost (ZRC SAZU), ki je doktorsko nalogo z naslovom Spremljanje migracij na morju in analiza vpliva izbranih begunskih centrov na okolje z daljinskim zaznavanjem pripravila pod mentorskim vodstvom prof. dr. Krištofa Oštirja in somentrostvom doc. dr. Ane Kralj, zagovor disertacije pa je imela 8. 7. 2021.

Vsem trem novim doktorjem znanosti iskrene čestitke!

Več informacij: https://www.uni-lj.si/v_ospredju/2022062414420437/

Promovirani doktorji znanosti z Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo s prof. dr. Gregorjem Majdičem, rektorjem Univerze v Ljubljani, ter prof. dr. Violeto Bokan Bosiljkov, dekanjo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Dr. Jernej Tekavec in dr. Urška Drešček z doktorsko listino.

 

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri