Select Page

School of Geography & Sustainable Development (SGSD), University of St Andrews, ima na voljo šest v celoti financiranih doktorskih mest z začetkom izvajanja v študijskem letu 2023/24. V tem letu je pet mest rezerviranih za teme s področja znanosti o prostorskih podatkih, geoinfirmatiki, daljinskem zaznavanju in kvantitativni analizi podatkov za družbeno ali okoljsko geografijo. Razpis je namenjen prijaviteljem iz Velike Britanije in mednarodnim prijaviteljem.

Kandidati se lahko prijavijo na razpisane projekte ali predlagajo lastno temo. Mentorji na Bell-Edwards Geographic Data Institute z SGSD predlagajo naslednje tri teme:

Identification of native vegetation species by linking UAV imagery with terrestrial spectroradiometers, pod mentorstvom Dr Fernanda Beniteza Paeza

Characterising Seascape: Visual and Spatial Methods for sustainability assessment in the oceans, pod mentorstvom  Dr Charlotte van der Lijn

in interdisciplinarni projekt, ki zajema daljinsko zaznavanje, prostorske podatke in ekologijo gibanja z naslovom Studying olfactory navigation in seabirds with a spatial data science approach, pod mentorstvom Dr Urške Demšar.

Odprti so tudi za razpravo o možnih drugih temah:

  • prostorska mikrosimulacija, fuzija podatkov (Dr Fernando Benitez Paez)
  • vizualizacija, prostorska dostopnost (Dr Charlotte van der Lijn)
  • analitika gibanja za gibanje živali ali ljudi (Dr Urške Demšar).

Več informacij o postopku prijave je na voljo na spodnji povezavi pod naslovom “Current funded opportunities”:

https://www.st-andrews.ac.uk/geography-sustainable-development/prospective/pgr/

Rok za prijave je 10. 2. 2023, vendar je zaželeno, da kandidati stopijo v stik z mentorji pred končnim rokom.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri