Razpisano delovno mesto za mladega raziskovalca (m/ž) na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike na Oddelku za daljinsko zaznavanje, Inštitut za antropološke in prostorske študije, ZRC SAZU, v Ljubljani.

Delovno mesto je namenjeno vsem, ki vas zanima opazovanje Zemlje in geoinformatika ter bi želeli sodelovati v izzivih na področjih okolja in razvoja prostora, pri razvoju pametnih mest, satelitskih tehnologij ipd. ter pri tem uporabljati najnovejšo geoinformacijsko tehnologijo.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje izobrazbe – magistrska izobrazba na področju (geo)informacijskih ali širše tehničnih in naravoslovnih znanosti – ter splošne pogoje za mesto mladega raziskovalca. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z izkušnjami z obdelavo satelitskih posnetkov, strojnim učenjem, analizo prostorskih podatkov, znanjem programiranja, še posebej v jeziku Python, ter poznavanjem obdelave masovnih podatkov.

Raziskovalno delo bo usmerjeno predvsem v študij obdelave podatkov daljinskega zaznavanja (npr. satelitskih posnetkov, aeroposnetkov, laserskega skeniranja) s strojnim učenjem in drugimi orodji.

Delo je kreativno, razgibano, z občasnim terenskim delom in izobraževanji doma ter v tujini.

Rok za prijavo je 14. 4. 2023 do 14.00.

Več informacij: https://iaps.zrc-sazu.si/sl/novice/razpisano-mesto-za-mladega-raziskovalca-0
Spletna stran razpisa: https://www.zrc-sazu.si/sl/razpisi/javni-razpis-za-kandidate-za-mlade-raziskovalce-v-letu-2023

Skip to content