Select Page

Razpisano delovno mesto za mladega raziskovalca (m/ž) na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike na Oddelku za daljinsko zaznavanje, Inštitut za antropološke in prostorske študije, ZRC SAZU, v Ljubljani.

Delovno mesto je namenjeno vsem, ki vas zanima opazovanje Zemlje in geoinformatika ter bi želeli sodelovati v izzivih na področjih okolja in razvoja prostora, pri razvoju pametnih mest, satelitskih tehnologij ipd. ter pri tem uporabljati najnovejšo geoinformacijsko tehnologijo.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje izobrazbe – magistrska izobrazba na področju (geo)informacijskih ali širše tehničnih in naravoslovnih znanosti – ter splošne pogoje za mesto mladega raziskovalca. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z izkušnjami z obdelavo satelitskih posnetkov, strojnim učenjem, analizo prostorskih podatkov, znanjem programiranja, še posebej v jeziku Python, ter poznavanjem obdelave masovnih podatkov.

Raziskovalno delo bo usmerjeno predvsem v študij obdelave podatkov daljinskega zaznavanja (npr. satelitskih posnetkov, aeroposnetkov, laserskega skeniranja) s strojnim učenjem in drugimi orodji.

Delo je kreativno, razgibano, z občasnim terenskim delom in izobraževanji doma ter v tujini.

Rok za prijavo je 14. 4. 2023 do 14.00.

Več informacij: https://iaps.zrc-sazu.si/sl/novice/razpisano-mesto-za-mladega-raziskovalca-0
Spletna stran razpisa: https://www.zrc-sazu.si/sl/razpisi/javni-razpis-za-kandidate-za-mlade-raziskovalce-v-letu-2023

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri