Select Page

V petek, 24. septembra, se bodo v okviru Evropske noči raziskovalcev pod skupnim imenom NOČ IMA SVOJO MOČ dogajale raznovrstne aktivnosti, pri katerih bo sodelovala tudi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. Na ta dan namreč svoja vrata na široko odprejo institucije, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, z namenom, da bi širši javnosti predstavile poklic raziskovalca. Osrednji del vseslovenskega dogodka bo potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani, sicer pa se bodo najrazličnejše z znanostjo povezane aktivnosti odvile tudi v številnih drugih mestih, v sodelovanju z več kot 50-imi ustanovami po vsej Sloveniji.

Kaj smo pripravili na UL FGG?

V okviru projekta Noč ima svojo moč se bodo izvajale tudi aktivnosti Znanost za državljane, v okviru katerih bomo na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo s pomočjo kompleta za testiranje vode preverjali, kakšna je kakovost vode v Gradaščici, Glinščici in Ljubljanici, ali so v vodi prisotni indikatorji za čisto/umazano vodo in še marsikaj.

Za dijake Gimnazije Jožeta Plečnika smo pripravili tudi zanimivi predavanji na zelo aktualne teme Mikroplastike, priprave pitne vode in čiščenja odpadne vode, ki ju bosta ob 12:35 izvedli asist. dr. Katarina Zabret in doc. dr. Sabina Kolbl Repinc. Predavanji bosta trajali do 13:20, potekali pa bosta preko povezave: https://uni-lj-si.zoom.us/j/97702693684

Častno pokroviteljstvo predsednika Boruta Pahorja

Aktivnosti v okviru projekta ‘Noč ima svojo moč’ tudi letos, tako kot že v preteklih letih, potekajo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Projekt lahko spremljate tudi na spodnjih povezavah:

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri