Gimnazija Šentvid je gostila dogodek »Ne teslo, Tesla bom!«, na katerem so gostje iz poslovnega in inženirskega sveta mlade navduševali za inoviranje in kreativnost, ki bosta ključni kompetenci zaposlenih v prihodnosti. V razpravi je sodelovala tudi inženirka gradbeništva Teja Török, ki je diplomirala na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Dijakom in dijakinjam tretjih letnikov je potrdila, da so predsodki do žensk v tako imenovanih moških poklicih še prisotni, vendar to zanjo ni ovira: »Glede nekaterih fakultet še vedno veljajo stereotipi, da so le moške. V resnici pa smo ženske lahko še bolj primerne za gradbeništvo, saj posedujemo lastnosti, zaradi katerih lahko hitreje napredujemo in se dokažemo. Ženske smo bolj vztrajne in natančne.«

Dogodek je potekal v okviru neprofitnega projekta »Inženirke in inženirji bomo!«, ki srednješolcem predstavlja ustvarjalnost v inženirstvu, tehniki in naravoslovju. Poleg Törökove so na dogodku razpravljali še Ajda Pretnar s Fakultete za računalništvo in informatiko, Tim Potočnik, soustanovitelj in direktor Eurosenderja, dr. Jernej Pintar iz Tehnološkega parka Ljubljana in Andrej Ivanc, vodja okoljevarstvenega inženiringa v podjetju Riko.

Gradbena inženirka Teja Török, zaposlena v gradbenem podjetju Pomgrad, je dekleta opogumila, da brez strahu sledijo inženirskemu poklicu.