Select Page

Namen tečaja: Univerza v Ljubljani bo v okviru projekta “UL za trajnostno družbo – ULTRA” izvedla tečaj z naslovom Implementacija modro-zelene infrastrukture v načrtovanje in oblikovanje prostora. Tečaj je namenjen implementaciji interdisciplinarnega pristopa pri načrtovanju odprtih javnih in zelenih javnih površin v korelaciji z modro-zeleno infrastrukturo (MZI). Interdisciplinarnost tečaja bo zagotovljena s sodelovanjem predavateljev iz različnih članic Univerze v Ljubljani: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo (vodja tečaja), Fakulteta za arhitekturo, Biotehniška fakulteta in Ekonomska fakulteta.

Potencialni udeleženci: udeleženci tečaja bodo vsebinsko dopolnili svoja znanja o projektiranju, in sicer: (1) načrtovalci in oblikovalci prostora dopolnijo svoje znanje z vodarskimi vsebinami, kot so urbana vodna infrastruktura in obvladovanje padavinske vode v mestih, (2) projektanti vodne infrastrukture pa z vsebinami prostorskega načrtovanja, omejitvami v prostoru ter obvladovanjem padavinske vode z zelenimi površinami, (3) vsi se bodo ob tem soočili z investicijskim vidikom pri načrtovanju prostorskih ureditev in cilji zagotavljanja kakovosti naravnega okolja.

Zasnova tečaja: Tečaj obsega 25 ur in se bo izvedel v dveh sklopih. Prvi sklop obsega 13 ur in je skupen za vse udeležence, saj zajema splošen uvod v urbani vodni krog, zelene površine, MZI, pravni okvir in terenski ogled MZI. V drugem sklopu, ki obsega 12 ur, lahko udeleženci izbirajo med dvema moduloma: 2.a) Prostorsko in urbanistično načrtovanje MZI ter 2.b) Načrtovanje in dimenzioniranje MZI.

Izvedba tečaja: Vsa srečanja bodo potekala ob četrtkih z začetkom ob 13. uri in bodo trajala od 3 do 4 šolske ure. Hibridno izvajanje pomeni, da bo omogočena udeležba v živo in online.

Izvajalci tečaja: UL FGG: dr. Nataša Atanasova, dr. Matej Radinja, dr. Darja Istenič, dr. Tjaša Griessler Bulc, dr. Alma Zavodnik Lamovšek, dr. Gregor Čok; UL FA: dr. Matevž Juvančič; UL BF: dr. Vesna Zupanc, Darja Matjašec, Nejc Florjanc; UL EF: dr. Polona Domadenik Muren, dr. Anton Manfreda.

Priznavanje tečaja:

  • Inženirska zbornica Slovenije (IZS): Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na tečaju pridobijo 5 kreditnih točk iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.
  • Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS): Člani ZAPS pridobijo 3 kreditne točke za udeležbo na 1. sklopu ter 2 kreditni točki za udeležbo na 2. sklopu.
  • Univerza v Ljubljani: Mikrodokazilo v višini 2 KT ECTS.

Prijave: Prijave na tečaj bodo odprte do zapolnitve mest (30) oz. najkasneje do 11. 4. 2024. Na tečaj se prijavite na naslednji povezavi: https://forms.office.com/e/nXKu6LAcTK

Več informacij najdete v priponki TUKAJ [PDF].

Letak z več informacijami

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri