Select Page


Osrednja tema poletne šole, ki jo Fakulteta za gradbeništvo in geodelijo, Univerza v Ljubljani organizira skupaj z industrijskimi partnerji (Elea iC, Protim Ržišnik Perc, Scapelab in IBE), bo uporaba parametričnega modeliranja v okviru projektiranja različnih vrst objektov. Cilj šole je omogočiti udeležencem nadgraditi znanje BIM modeliranja ter okrepiti sodelovanje med študenti, fakulteto in industrijskimi partnerji.

Dodatne informacije: Matevž Dolenc, mdolenc@fgg.uni-lj.si

Kdaj: 19. – 23. 9. 2022

Kje: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Univerza v Ljubljani

Prijava

Število prostih mest: 20

Za koga: Poletna šola je namenjena študentom in vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje BIM modeliranja.

Pogoji za udeležbe na poletni šoli:

  • osnovno znanje informacijskega modeliranja gradenj (BIM)
  • poznavanje izbranega BIM modelirnika (Revit / ARCHICAD / ALLPLAN)
  • lasten prenosni računalnik

Program:

  • 19. 9. 2022, ponedeljek – Uvod in osnove parametričnega modeliranja (UL FGG)
  • 20. 9. 2022, torek – Infrastrukturni objekti (Elea iC)
  • 21. 9. 2022, sreda – Visoka gradnja (Protim Ržišnik Perc)
  • 22. 9. 2022, četrtek – Parametrično modeliranje v oblikovanju (ScapeLab)
  • 23. 9. 2022, petek – Parametrično modeliranje instalacije (IBE)

Udeleženci poletne šole bodo pridobili naslednje kompetence:

  • Sposobnost napredna uporabe BIM modelirnikov.
  • Sposobnost uporabe parametričnih modelirnikov.
  • Sposobnost uporabe orodij vizualnega programiranja izdelavo naprednih modelov BIM.
  • Sposobnost upravljanje s parametri: definicija, uporaba, shranjevanje, iskanje, …
  • Razumevanje procesa parametričnega modeliranja različnih vrst objektov.
  • Sposobnost predaje integriranega projekta BIM z vsemi bistveni elementi in izmenjavami modelnih vsebin.
  • Poznavanje izmenjevalnih formatov za izpeljavo procesa priprave BIM-modela.
  • Sposobnost kritične presoje o primernosti uporabe programske opreme BIM.

Certifikat: Ob zaključku poletne šole bodo dobili vsi udeleženci potrdilo o sodelovanju.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri