Select Page

Datum in kraj dogodka: ponedeljek, 9. 1. 2023 ob 9:00 v predavalnici P-I/1

Vsebina dogodka:

  • Predstavitev področja delovanja Direktorata za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo (MJU)
  • Predstavitev Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS)
  • Možnosti kariernega razvoja na MJU in v državni upravi

Kratek opis predstavitev:
Delovno področje Direktorata za stvarno premoženje bosta podrobneje predstavila vodja sektorja za investicije Tomaž Ojo, univ. dipl. inž. gradbeništva in namestnik generalne direktorice Matija Mrzel, univ. dipl. ekonomist.

Direktorat za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo skrbi za skoraj 400 nepremičnin oziroma poslovnih prostorov. Ker je večji del teh nepremičnin v lasti Republike Slovenije je temu primerna tudi specifika investicijskih posegov. To bi lahko opredelili skozi tri najpomembnejše točke:

  • delež objektov, ki je spomeniško zaščiten
  • upoštevanje javno naročniške zakonodaje
  • upoštevanje specifik proračunskega financiranja

V prihodnosti se osredotočajo na energetske sanacije objektov, načrtujejo pa tudi izgradnjo trajnostnega objekta, za katerega želijo pridobiti visok DGNB certifikat.

Delovno področje Geodetske uprave Republike Slovenije bo podrobneje predstavila namestnica generalnega direktorja mag. Erna Flogie Dolinar, univ. dipl. inž. geodezije.

Ali ste vedeli, da velika večina vseh podatkov vsebuje tudi lokacijo? Zato je geslo Geodetske uprave Republike Slovenije »Odkrite moč lokacije«, saj skrbi za pomemben segment javne uprave in to je državna geodetska služba. Predstavljeno bo delovanje Geodetske uprave in projekt eProstor, ki je pred šestimi leti ugledal luč sveta z vizijo zagotoviti »En prostor za vse«. Vstopili pa bomo tudi v digitalno prihodnost oziroma digitalen prostor, kjer nas čaka umetna inteligenca, nove tehnologije, geoprostorski digitalni dvojček ipd.

Možnosti kariernega razvoja na Ministrstvu za javno upravo oziroma v državni upravi nasploh bo predstavila sekretarka (MJU) Mateja Arko Košec, univ. dipl. sociologinja.

Vljudno vabljeni.

 

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri