Select Page

Podjetje GDi vsako leto v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani razpiše natečaj za najboljše Esri zaključno delo. Študentom in profesorjem namreč omogočajo uporabo Esri GIS orodij in rešitev, s katerimi lahko pripravljajo najzahtevnejše diplomske, magistrske ali doktorske naloge.

Letošnji nagrajenec je postal Žiga Maroh z magistrskim delom pod mentorstvom prof. dr. Krištofa Oštirja, v katerem je predstavil metode vizualizacije digitalnega modela reliefa z uporabo ArcGIS Pro rastrskih funkcij.

Foto: GDi

Žiga Maroh je v magistrskem delu predstavil možnosti razširitve funkcionalnosti ArcGIS Pro. V raziskovalnem delu je v ArcGIS Pro implementiral različne tipe naprednih vizualizacij digitalnega modela terena, kot na primer sky-view factor, VAT, RVT itd.,  s pomočjo ArcGIS Python rastrskih funkcij. Naprednejša orodja za vizualizacijo digitalnega modela terena so zelo uporabna za interpretacijo terena in zaznavanja različnih reliefnih struktur v številnih panogah kot so hidrologija, energetika, gozdarstvo, arheologija in mnogih drugih, kjer klasične upodobitve terena ne zadoščajo. O uporabnosti avtorjevega dela priča tudi podatek, da si je orodja za vizualizacijo terena preneslo že več kot 20.000 strokovnjakov iz skupnosti GIS po celem svetu.

Iskrene čestitke!

Več informacij: https://gdi.net/sl/2022/10/13/esri-zakljucno-delo-2022/

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri