Select Page

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo sodelujemo z Naravoslovnotehniško fakulteto pri projektu Erozijski procesi na obalnih flišnih klifih z oceno tveganja. Naloga geodetov pri projektu je periodično geodetsko snemanje klifov spomladi in jeseni. Zajem izvajamo na dva načina, s terestričnim laserskim skenerjem (TLS) in daljinsko vodenim letalnikom.

Na projektu s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo sodeluje tudi doc. dr. Klemen Kozmus Trajkovski, ki je za Finance povedal, kako poteka spremljanje sprememb z droni, na kakšne načine snemajo klife in kaj vse lahko iz posnetkov razberejo.

Članek je bil objavljen v časniku Finance z dne 27. 9., preberete pa ga lahko tudi na povezavi: https://topgradbenistvo.finance.si/9004309/Kako-z-dronom-spremljajo-spremembe-na-Strunjanskem-klifu

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri